A csődeljárás csak a cégekre vonatkozik

Vállalkozást indítani többféle formában lehet : másokkal együtt társas formában, ( Kft., Bt.,Rt., stb.) vagy önállóan, egyedül egyéni vállalkozóként. Az induláskor a vállalkozók többsége bizakodó,hiszen vannak ötletei,elképzelései, amiket meg akar valósítani,önálló szeretne lenni, nem akar alá kerülni. Az egyéni vállalkozókra nem is vonatkozik ez az eljárás, talán azért, mert egyébként is teljes magánvagyonukkal felelnek a vállalkozásban esetlegesen felhalmozott tartozásokért.

A csődeljárás a cégbejegyzéssel érintett vállalkozásokra vonatkozik, a Cégbíróság jár el ezekben az ügyekben. A Cégbírósághoz kell bejelenteni, majd a hitelezők bejelentik be az igényeiket,és próbálnak megállapodni. Miben is?

A csődeljárás alatt ki kell dolgozni egy ütemtervet a  tartozások visszafizetésére, de lehet engedményeket is kérni. Miért van esély a kamatok, és egyéb járulékos tartozások elengedésére? Azért, mert sikertelen csődeljárás esetében felszámolás következik, ami totális végrehajtást jelent és szinte biztos,hogy nem jutnak hozzá a hitelezők a pénzükhöz, még részben sem. Ez nyilván senkinek nem jó, kivéve persze a felszámoló céget,aki akár évekig is élhet ebből,- ezért lenne fontos a csődeljárás alatt megegyezni, akár valamennyi követelés elengedésével is.

Amennyiben többet szeretne megtudni csődeljárás témában, keresse az ajánlott oldalt:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük